Esemény részletek

  • Date:

Szakvezetés Tatán, a vizek városában. Ismerd meg az itt jelenlévő 3 minőséget: – a Fényes Források égeresét, mely segíti az égi kapcsolatot, a forrástavak pedig frissítik a testet és lelket.
– a gyógyító Platán királyt és az Öreg tavat, ahol a Szibériát és Tatát összekötő vadludak telelnek.
– a Cseke-tó körüli angolparkot, melyben a 200 éve segíti az emberek szeretetteljes kikapcsolódását a színpadi hárs.
Változatos természeti szépségek – láperdő, hatalmas égerfák, platánok és szomorúfűzek, meleg karsztforrások, többszáz éves Angolpark – mellett izgalmas cölöpsétány, kilátó, függőhíd és műromok várnak ránk a 11 km-es vezetett túra során.
A nap az Öreg-tónál ér véget, ahol napnyugtakor megcsodálhatjuk a vadludak esti behúzását. Vajon miért követik a kislibák gazdájukat? És hogyan tájékozódnak a madarak?
Szabó Miklós túravezető nemcsak a séta során látható fákról, növényekről és állatokról, hanem a Fényes források legendáiról is mesél a „Vizek városában”, Tatán.
Ezt kiegészítve Labus Lili néhány varázslatos dalt énekel, hogy még mélyebben kapcsolódhassunk a természethez és merülhessünk el együtt a történetekbe.
A túra hossza: 11 km
Találkozó, gyülekezés: Tatán, a Lidl parkolóban 9.45 órától. (ingyenes parkolási lehetőség)
Részvételi díj: 3.000,-Ft/felnőtt, 1.500 Ft/gyerek
Belépő a tanösvényre: 2.000,-Ft/fő (diák és nyugdíjas: 1.500,- Ft/fő)
MINIMÁLIS LÉTSZÁM: 10 FŐ
Jelentkezés, további információk Szabó Miklós erdőmérnök, túravezetőnél: erdoajandeka@gmail.com, 06 20 954 2252 Kevesebb jelenjen meg