Erdő Ajándéka Erdei Iskola

Bemutatkozás

A Pilisi Parkerdő Zrt. Hármashatár-hegyi erdei iskolája az „Erdőajándéka program” alapján működik.

Célunk a természeti értékek bemutatása, a látogatók erdőtudatának növelése, a fiatal generációk környezettudatos nevelése.

Az erdőajándék program célja többek között az, hogy a természet, az erdő értékeivel minél több gyermek és felnőtt élményszerűen megismerkedhessen. Programjainkat – egész évben – óvodáknak, iskoláknak, családoknak, cégeknek és mindazoknak ajánljuk, akik szeretik és érdeklődnek a természetet iránt.

Pilisi Parkerdő Zrt. 140 m2-es erdei iskolájának beltéri tanösvényén vendégeink felfedezhetik a környékre jellemző barlang világot, az erdő kincseit, megismerkedhetnek az erdőgazdálkodás eszközeivel, megszólaltathatják az erdei hangszereket, lekvárt, mézet, gyógynövényeket kóstolhatnak. Ízelítőt kaphatnak a hegyikerékpározás, sziklamászás, barlangtúrázás és a sárkányrepülés hangulatából. Hideg idő esetén a kandallóban lobogó tűz, kellemes szívmelengető hangulatot teremt.

A „Madártávlat túrán” csodálatos panoráma tárul elénk, a madarak perspektívájából láthatjuk a budapesti hidakat, a Budai-hegységet, a Pilist, a Naszályt, a Mátrát és a Nagyalföldet.

Legszebb vezetett túráink közül a Margit-szigeti, Gellért-hegyi, Tündér sziklák környéki, Normafai, Hárs-hegyi, János-hegyi valamint a solymári vízeséses Jegenye-völgyi emeljük ki.

Az erdei iskola különleges helyszínt biztosít családi rendezvényekhez is, vállaljuk erdei születésnapok, céges-családi napok megtartását.
Hagyományteremtően elindult a májusban megrendezésre kerülő Dalos találkozóval egybekötött Madarak és Fák napi ünnepségünk, melyen 2015-ben 350 gyermek vett részt.

Augusztusban 10-14-e között erdei napközis, kézműves és élmény táborunkba várjuk szeretettel a 6 és 12 év közötti gyermekeket. Valamint augusztus 16-án és 30-án vasárnap délután 14 órától szeretettel látunk minden érdeklődőt beltéri tanösvényünkön és Madártávlat túránkon.

Aktuális programjainkról egész év során tájékozódhatnak a www.erdoajandeka.hu honlapon, www.facebook.com/erdoajandeka oldalon, és érdeklődhetnek az erdoajandeka@gmail.com címen illetve a +36-20-9542-252-es telefonszámon.

Share This