„Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén, fönn a Hármashatár-hegy tetején volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy csodálatos erdei iskola. Onnan indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”

 Szeretettel várunk 6-14 éves gyerekeket erdei élménytáborunkba.

2018. október 29, 30, 31, naponta 8-16.30 óra között.

Helyszín: Hármashatár-hegy, erdei iskola

A hely különlegessége, hogy az erdei iskola fönn a hegytető (490 m) közelében helyezkedik el az öreg tölgyek és feketefenyők ligetében, ahol a tábor megrendezésre kerül. Az hegytető és az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítják a különleges erdei klímát és friss levegőt. A kandallóval fűtött erdei iskola nyújt menedéket, ad otthont esős időben is az érdekes programoknak.

 

Megközelíthetőség: 65-ös autóbusz végállomástól 40 perc sétával, illetve autóval

 Az élménytábor programjai:

Hétfő délelőtt: A Hármashatár-hegy megmászása. Körpanoráma az új kilátóból, a Budapestet övező gyönyörű táj bemutatása (erdei kincskeresés (kristályok, agancsok, színes levelek, termések), faág hálózat építése közösen a meredek hegyoldalon). Makk gyűjtés és ültetés.

ebéd – mesemondás (állattörténetek)

délután: Tájékozódási és térkép  ismeretek, levél lenyomatok készítése közös térkép készítése az erdei iskola környékéről. Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás oduba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata, íjjászat).

 

Kedd  délelőtt: Az erdészház parkjának felfedezése, „Az erdő ajándéka” tanösvény bejárása. A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok, közös bográcsozás szelídgesztenye kóstoló.

ebéd – mesemondás

délután: Az állatok szerepe életünkben, ismerkedés házi állatokkal (Gesztenye nyuszi, Zsömle kutya) és tartásukkal, illetve a vadon élő állatok élőhelyeivel.

 

Szerda délelőtt: Célunk a Szabadság-szikla alatti titkos táborhely, kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Borzok, rókák élete. Vöröskővár és környékén csipkebogyó és galagonya kóstoló.

ebéd – mesemondás (magyar népmese, vitézi történetek, legendás emberek)

délután: Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. A héten készült alkotások kiállítása. Faxilofonon, combfákon és más erdő-adta hangszereken közös zenélés.

Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, meleg erdei tea, foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.

A tábor maximális létszáma 30 fő, a tábor 14 főtől indul. A program változtatás jogát fenntartjuk.

Részvételi díj: napi 7.000 Ft/fő

Jelentkezni lehet az erdoajandeka@gmail.com címen,

vagy telefonon: Szabó Miklós erdőmérnök, tanár, 06-20-954-22-52

https://www.facebook.com/erdoajandeka, www.erdoajandeka.hu

Share This