„Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén, fönn a Hármashatár-hegy tetején volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy csodálatos erdei iskola. Onnan indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”

Szeretettel várunk 6-14 éves gyerekeket erdei élménytáborunkba.
2019 október 28, 29, 30, 31, naponta 8-16.30 óra között.
Helyszín: Hármashatár-hegy, erdei iskola

A hely különlegessége, hogy az erdei iskola fönn a hegytető (490 m) közelében helyezkedik el az öreg tölgyek és feketefenyők ligetében, ahol a tábor megrendezésre kerül. Az hegytető és az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítják a nyári melegben is a különleges erdei klímát és friss levegőt. A kandallóval fűtött erdei iskola nyújt menedéket, ad otthont esős időben is az érdekes programoknak.

Megközelíthetőség: 65-ös autóbusz végállomástól 40 perc sétával, illetve autóval

Jelentkezni lehet az erdoajandeka@gmail.com címen,
vagy telefonon: Szabó Miklós erdőmérnök, tanárnál, 06-20-954-22-52
https://www.facebook.com/erdoajandeka, www.erdoajandeka.hu

Az élménytábor programjai:

Hétfő
délelőtt: A Hármashatár-hegy megmászása. Körpanoráma az új kilátóból, a Budapestet övező gyönyörű táj bemutatása (erdei kincskeresés (kristályok, agancsok, színes levelek, termések), faág hálózat építése közösen a meredek hegyoldalon). Makk gyűjtés és ültetés.
ebéd – mesemondás (állattörténetek)
délután: Tájékozódási és térkép  ismeretek, közös térkép készítése az erdei iskola környékéről. Interaktív beltéri tanösvény, hegyikerékpár, barlangszoba, lombágy, repülő kipróbálása.

Kedd
délelőtt – A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok, közös bográcsozás. Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás odúba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata, íjászat)
ebéd – mesemondás
délután – Táborhegyi barlang felfedezése. A denevérek Az óriás bükkfa titkai.

Szerda
Célunk a Vöröskővár, Jane Goodall tanösvény, Galagonyaország és az ürgék rétje, Ismerkedés a haragos siklók, zöld gyíkok és az ürgék életmódjával. (bújócska meseszerű fák és sziklák között, róka-ürge játék, ”fűben – fában orvosság”– ismerkedés a gyógynövényekkel). Szabadság-szikla alatti titkos táborhely, kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Borzok, rókák élete.
ebéd – mesemondás (magyar népmese, vitézi történetek, legendás emberek)
délután – Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. Levél lenyomatok készítése egy egyedi oklevélen.

Csütörtök
Vihar-hegy, Virágos-nyereg, Guckler tanösvény nyugati része, vaskori földvár maradványok, Süsü a sárkány kedvenc fájának a vackor felkeresése, fára kúszó növények, titkos faültetők, régi bányaudvar.
ebéd – mesemondás (magyar népmese, vitézi történetek, legendás emberek)
délután – Közös játékok, oklevél átadás, süni készítése gyapjúból.

Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, meleg erdei tea, foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.
A tábor maximális létszáma 30 fő, a tábor 14 főtől indul. A program változtatás jogát fenntartjuk.

Részvételi díj: napi 7.000 Ft/fő
Jelentkezni lehet az erdoajandeka@gmail.com címen,
vagy telefonon: Szabó Miklós erdőmérnök, tanár, 06-20-954-22-52
https://www.facebook.com/erdoajandeka, www.erdoajandeka.hu

 

 

Share This