Csingervölgy

Szarvasok Földjén, erdőjáró élménytábor a Csingervölgyi Vadasparkban

Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén, a Csingervölgyben van egy gyönyörű szép tisztás, melyen szarvasok legelésznek. Innen indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”

Szeretettel várunk 6-12 éves gyerekeket erdei élménytáborunkba.

Helyszín: Csingervölgyi Vadaspark

Megközelíthetőség: Ajka, Gárdonyi Géza út. 45.

A hely különlegessége, hogy a Csingervölgy szélén csodálatos erdei környezetben helyezkedik el a Vadaspark, otthont adva szarvasoknak, óriás bükköknek, itt vezetnek erdei felfedező útjaink, ahol megismerkedhetünk a szarvasok és az erdő életével. Az Új oktatóközpont nyújt menedéket, ad otthont esős időben is az érdekes programoknak.

Tábor időpontok:
🍄  2022. 07. 04-2022. 07. 08.
🦊  2022. 07. 11-2022. 07. 15.
🐗  2022. 07. 18-2022. 07. 22.
🐰   2022. 07. 25-2022. 07. 19.

 

Az élménytábor programjai:

🌳 Hétfő
délelőtt:
Ismerkedés varázstoboz segítségével. Belépés a Szív tisztásra, köszöntés a nagy gyertyánkapunál. A szikla udvar felfedezése (erdei kincskeresés, faág hálózat építése közösen a hegyoldalban).
ebéd – mesemondás
délután: Tájékozódási és térkép ismeretek, térkép készítése a bejárt útvonalról. Szarvasok etetése, agancs bemutató. Ahol megismerhetjük az agancsok fejlődését, a szarvasok életét.

🌳 Kedd
délelőtt:
„Az erdő ajándékai”, mentaital kóstolás. A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok közös bográcsozás. Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás kosárba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata)
ebéd – mesemondás
délután: délután cél a 7 forrás Horhosa, nyomkeresés az óriás bükkök alatt.

🌳 Szerda
egész napos kirándulás
: Célunk a Csingervölgy. Az ajkai parkerdő kapuja, kagylólenyomatok a mészkőfalban.
ebéd – mesemondás
délután: Agyagozás, növényi agyaglenyomatok készítése. Erdei kincskereső játék, tájolóval és térképpel (agancsok) keresése az erdőben.

🌳 Csütörtök
délelőtt:
Úti célunk a Csingervölgy északi oldala. Kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Cserkelés, nesztelen lopódzás, nyomolvasás.
ebéd – mesemondás
délután: „Nana, a segítő Magyar Vizsla” Schenek Tamás és Nana bemutatója. Ahol megismerhetjük a kutyák segítő tudományát.

Erdőajándéka oklevél készítése.

🌳 Péntek
délelőtt:
Cél a 7 forrás völgye. Ismerkedés a víz ér életével. (bújócska meseszerű fák között, róka-egér játék, ”fűben – fában orvosság”– ismerkedés a gyógynövényekkel)
ebéd – mesemondás
délután:
Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése, állatnyomos díszítéssel. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. A héten készült alkotások kiállítása. Erdőajándéka oklevél átadása.

Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, friss erdei üdítő ital (menta, citromfű, szederlevél), foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.

A tábor maximális létszáma 29 fő, a tábor 20 főtől indul. A program változtatás jogát fenntartjuk.

Részvételi díj: 39.000 Ft

Jelentkezni lehet https://forms.gle/dyEwM8rJGYSakWr56

ELŐLEG UTALÁSA JELENTKEZÉSKOR VAGY AMIKOR MÁR BIZTOSAN ELINDUL A TURNUS. ERRŐL E-MAILT ÍRUNK!
A FENNMARADÓ RÉSZT A TÁBOR ELSŐ NAPJÁN RENDEZZÜK!

érdeklődni telefonon:  

06 70 416 4554;

06 20 954 2252

INFO@ERDOAJANDEKA.HU


https://www.facebook.com/erdoajandeka, www.erdoajandeka.hu

Share This