Hármashatár-hegy

Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén, volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy csodálatos erdei iskola. Onnan indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”

A hely különlegessége, hogy az erdei iskola fönn a hegytető
(495 m) közelében  helyezkedik el az öreg tölgyek és feketefenyők ligetében, ahol a tábor megrendezésre kerül.
Az hegytető és az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítják a nyári melegben is a különleges erdei klímát és friss levegőt. A erdei iskola nyújt menedéket, ad otthont esős időben is az érdekes programoknak.
Megközelíthetőség: 65-ös autóbusz végállomástól 35 perc sétával, illetve autóval 1037 Budapest, Hármashatár-hegyi út 1. (Hangár Étterem mellett)
ERDEI ISKOLA GOOGLE
TÉRKÉPEN: https://goo.gl/maps/wQzkNyAekmy1KxYK9


Rendezvénysátrat kaptunk adományba!    Köszönjük 🙂

https://www.expodom.hu/


NYÁRI ÉLMÉNYTÁBOR PROGRAMJA

Napközis tábor gyönyörű erdei környezetben
Szeretettel várunk 6-12 éves gyerekeket hétfőtől péntekig 08:00-16:00 között erdei élménytáborunkba
Részvételi díj: 39.000,– forint/ fő/5 nap

Az összes táborunk megtelt! 🙂

Jelentkezni  a Hűvösvölgyi és Zugligeti táborunkba lehet 🙂 

  1. Zugligeti tábor jelentekzési lap: https://forms.gle/a9Ss65drrXQrdpEx8
    Részletek: https://erdoajandeka.hu/zugligeti-iskola-programok/
  2. Hűvösvölgyi tábor jelentkezési lap: https://forms.gle/khJJaA6fJNN5x6Gs6

🌳 Hétfő
délelőtt:
Ismerkedés varázstoboz segítségével. A Hármashatár-hegy megmászása. Körpanoráma, a Budapestet övező gyönyörű táj bemutatása (erdei kincskeresés, faág hálózat építése közösen a meredek hegyoldalon).
ebéd – mesemondás (magyar népmese)
délután: Tájékozódási és térkép ismeretek, kéreg rajzolás, levél lenyomatok készítése közös térkép készítése az erdei iskola környékéről.
Beltéri tanösvény játékainak kipróbálása.

🌳 Kedd
délelőtt:
„Az erdő ajándékai”, mentaital kóstolás. A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok közös bográcsozás. Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás kosárba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata)
ebéd – mesemondás
délután: délután cél a Guckler tanösvény, Tábor-hegyi barlang bejárata, Farkastorok-völgy felfedezése.

🌳 Szerda
délelőtt:
Célunk a Szabadság-szikla alatti titkos táborhely, kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Régi Borzvár felfedezése, Borzok-Rókák élete.
ebéd – mesemondás (magyar népmese)
délután:
Agyagozás, növényi agyaglenyomatok készítése. Erdei kincskereső játék, tájolóval és térképpel (agancsok, kristályok) keresése az erdőben.

🌳 Csütörtök
délelőtt:
Úticélunk a Vöröskővár és az alatta elterülő galagonya ország, vitorlázó repülőtér. Ismerkedés a haragos siklók, zöld gyíkok és az ürgék életmódjával. (bújócska meseszerű fák és sziklák között, róka-ürge játék, ”fűben – fában orvosság”– ismerkedés a gyógynövényekkel)
ebéd – mesemondás
délután: „Állati jó bemutató” Humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatnak be az érdeklődők. Az előadás végére bebizonyosodik, hogy lakókörnyezetünk, nagyvárosaink remek élőhelyei az alkalmazkodásra képes élőlényeknek. A műsorban a legkisebbektől (egérke „Sufni”) a legnagyobbakig (róka, borz) képviseltetik magukat e fantasztikus városlakók, ezáltal a gyerekek részletes ismereteket szerezhet e kézből nevelt szelíd vadállatokról. Állatszereplők: egér, görény, nyest, róka, borz, kutya

🌳 Péntek
délelőtt:
Célunk a Virágos-nyereg, Süsü a sárkány kedvenc fájának a vackor felkeresése. Sas, bagoly játék, cserkelés, nesztelen lopódzás, nyomolvasás.
ebéd – mesemondás (magyar népmese)
délután: Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése, állatnyomos díszítéssel. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. A héten készült alkotások kiállítása
Erdőajándéka oklevél készítése és átadása.

Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, friss erdei üdítő ital (menta, citromfű, szederlevél), foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.

A tábor maximális létszáma 29 fő, a tábor 20 főtől indul.
A program változtatás jogát fenntartjuk.

Hármashatár-hegyi tábor jelentkezési lap: https://forms.gle/7K9jTTFZNCNLeMYM6

ELŐLEG UTALÁSA JELENTKEZÉSKOR VAGY AMIKOR MÁR BIZTOSAN ELINDUL A TURNUS. ERRŐL E-MAILT ÍRUNK!
A FENNMARADÓ RÉSZ A TÁBOR ELSŐ NAPJÁN RENDEZZÜK!

TÓTH TÜNDE
? 06 70 416 4554
Szervezés, adományok, marketing, pénzügy

SZABÓ MIKLÓS
? 06 20 954 2252
Erdőmérnök, tanár, szakmai vezető, Alapítvány elnöke

E-mail: info@erdoajandeka.hu

Facebook: https://www.facebook.com/erdoajandeka

Share This