Hűvösvölgy

Hűvösvölgyi erdőjáró élménytábor

Egyszer volt hol nem volt, Hűvösvölgy közepén van egy gyönyörű szép tisztás hatalmas Platán fákkal. Innen indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”

Szeretettel várunk 6-12 éves gyerekeket erdei élménytáborunkba.

Helyszín: 1021 Budapest, Szipka utca 1. “KONTÉNER ÓVI”
Hűvösvölgyi Nagyrét. a Lángosos mellett a Gyermek vasút és a
villamos-busz végállomásnál

A hely különlegessége, hogy az épület, csodálatos erdei környezetben helyezkedik el parkjában gyönyörű Platánok és az erdő közelsége adja a kellemes klímát.

Tábor időpontok:
2022. 07. 25-07.29.

2022. 08. 08-08.12.
Jelentkezésni lehet: https://forms.gle/T2zsbcfCCFzM8K2k9

TÁBOR PROGRAM

🌳 Hétfő
délelőtt:
Ismerkedés varázstoboz segítségével.
A Nagyrétet övező erdő titkos menedéke, a gyertyános udvar felfedezése (erdei kincskeresés, faág hálózat építése közösen a meredek hegyoldalon).
ebéd – mesemondás
délután: Tájékozódási és térkép ismeretek, térkép készítése a bejárt útvonalról. „Szimpla a segítő Border Collie” Bödör Fanni és Szimpla bemutatója. Ahol megismerhetjük a segítő kutyák tudományát.

🌳 Kedd
délelőtt:
„Az erdő ajándékai”, mentaital kóstolás. A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok közös bográcsozás. Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás kosárba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata)
ebéd – mesemondás
délután:
 cél a Vadaskerti-hegy oldala, ügyesség fejlesztő gyakorlatok, a Házi berkenye felkeresése.

🌳 Szerda

Szerda egész napos kirándulás: Célunk a Kaán Károly kilátó. Utazás a Guiness rekorder Hűvösvölgyi Gyermekvasúttal a Szépjuhászné megállóig. Óriás bükk felkeresése, legnagyobb harkályunk a fekete harkály odúinak felfedezése. Gyönyörű kilátás a Makovecz és a Kaán Károly kilátóról.

🌳 Csütörtök
délelőtt:
Vadaskerti-hegy oldala. Óriás bükkök közelében kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Cserkelés, nesztelen lopódzás, nyomolvasás.
ebéd – mesemondás
délután: „Állati jó bemutató” Humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatnak be az érdeklődők. Az előadás végére bebizonyosodik, hogy lakókörnyezetünk, nagyvárosaink remek élőhelyei az alkalmazkodásra képes élőlényeknek. A műsorban a legkisebbektől (egérke „Sufni”) a legnagyobbakig (róka, borz) képviseltetik magukat e fantasztikus városlakók, ezáltal a gyerekek részletes ismereteket szerezhet e kézből nevelt szelíd vadállatokról. Erdőajándéka oklevél készítése.

 

🌳 Péntek
Cél a Nagyrét. Ismerkedés a rét életével. (bújócska meseszerű fák között, róka-egér játék, ”fűben – fában orvosság”– ismerkedés a gyógynövényekkel)
ebéd – mesemondás
délután: Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése, állatnyomos díszítéssel. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. Agyagozás. A héten készült alkotások kiállítása. Erdőajándéka oklevél átadása.

 

Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, friss erdei üdítő ital (menta, citromfű, szederlevél), foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.

A tábor maximális létszáma 29 fő, a tábor 20 főtől indul.
A program változtatás jogát fenntartjuk.

JELENTKEZNI LEHET: https://forms.gle/T2zsbcfCCFzM8K2k9

ELŐLEG UTALÁSA JELENTKEZÉSKOR VAGY AMIKOR MÁR BIZTOSAN ELINDUL A TURNUS. ERRŐL E-MAILT ÍRUNK!
A FENNMARADÓ RÉSZ A TÁBOR ELSŐ NAPJÁN RENDEZZÜK!

TÓTH TÜNDE
? 06 70 416 4554
Szervezés, adományok, marketing, pénzügy

SZABÓ MIKLÓS
? 06 20 954 2252
Erdőmérnök, tanár, szakmai vezető, Alapítvány elnöke

E-mail: info@erdoajandeka.hu

Facebook: https://www.facebook.com/erdoajandeka

Share This