Táborozási információk/szabályzat

Kedves Táborozók és kedves Szülők!

 

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ


A tábor keretei:
Érkezés
minden nap 07:45 – 08:15
Távozás
minden nap 16:00 – 16:25

 

Helyszínek:
A tábori programok nagyrészt a szabad ég alatt, a táborhelyen és a környéki erdőben fognak megvalósulni, viszont lesz egy fedett bázisunk. Ez az épület a tábor ideje alatt kizárólag a táborozók rendelkezésére áll, itt tárolhatják a gyerekek a ruháikat, táskáikat, azokat a dolgokat, amit nem kell mindig magunkkal vinni, de jó, ha itt vannak a táborban. Itt található mosdó, wc. Itt fogjuk a benti foglalkozásokat is megvalósítani.

Az első napon szükséges hozni:
Állandó betegség esetén a szükséges gyógyszert, készenléti gyógyszert, mindent, amire szükség lehet a témában a héten.

 • Fél literes ivóvizet
 • Tízórait.
 • Váltóruhát, amelyet itt is lehet hagyni, az erdei iskolában egész héten.
 • Váltó cipő (Kinti programokat szemerkélő esőben is megtartjuk, ezért kérjük, hogy a gyerekeknél legyen)
 • Naptejet
 • Nyári sapkát,
 • Szúnyog-, kullancsriasztót

kérem hozzanak.

Étkezés:
Tízórait és egy fél literes vizet csomagoljanak a gyerekeknek minden nap. Az étkezéseket a  étteremben bonyolítjuk szerdán, csütörtökön és pénteken. Hétfőn pizzázunk, kedden bográcsozunk, az uzsonnáról gondoskodunk.

Sérülés, megbetegedés esetén:
Értesítjük a szülőket, hozzátartozókat a megadott elérhetőségeken. Fokozottan figyelünk a kézmosásra, tisztaságra. A szükséges elsősegély felszerelés rendelkezésre áll.

Kapcsolat:
A tábor alatt a heti táborvezető telefonszámát megadjuk a szülőknek.

—————————————————————————————————————————————————————————-

TÁBORI SZABÁLYZAT

A tábort azért szervezzük, hogy mindenki jól érezze magát!

A vidám és gondtalan pihenés és együttélés alapvető feltétele, hogy a szabályokat mindenki betartsa. A táborszabályok, mint táborozókra, Rátok is érvényesek. A regisztrációval elfogatátok, hogy a szabályzatban foglaltakat megértettétek és a tábor ideje alatt Rátok nézve kötelező érvényűnek elismeritek. A szabályok nem ismerése nem mentesít azok betartása alól!

A táborszabályokat be nem tartása esetén felhívjuk a figyelmeteket a további szabályszegő magatartás megszüntetésére. A szabályok megszegése, avagy folytatólagos megsértése esetén a szervezők együttesen döntenek az esetleges szankciókról, amely lehet részleges vagy teljes kizárás a táborban való további részvételről.

 1. Beérkezés:
  a táborba érkezés napján szülői nyilatkozattal kell, hogy igazoljátok, hogy a táborozáshoz megfelelő egészségi állapotban vagytok. A tábor szervezői ezen igazolás hiányában a táborban való részvételt megtagadhatják. A szülők kötelesek a nyilatkozaton, illetvee a helyszínen az akut, állandó vagy időszakos betegségeket, allergiát feltüntetni, az arra való gyógyszerezési útmutatással együttesen. Amennyiben lázas, fertőző, vagy bőrbetegségben szenved, vagy sérült nyílt sebfelülettel rendelkezik, az a személy a tábor területére nem léphet be, illetve ott nem tartózkodhat.
 2. Foglalkozásokon való részvétel: 
  részt kell vennetek minden programon az egész nap folyamán. A részvétel kötelező, nem lehet egy foglalkozást sem kihagyni. Ez az étkezésre is vonatkozik.
 3. A tábor területének elhagyása:
  csak a szervezőkkel együtt hagyható el a tábor területe. A táborban töltött időt a résztvevők örömére és hasznára szervezzük. Lesznek olyan programok, mint például kirándulás a környéken, amelyek során elhagyjuk a tábort, de minden alkalommal csak a szervezők felügyeletével.
 4. A tábor felszerelésének tisztelete:
  A tábort használni lehet, rongálni nem. Olyan állapotban kell visszaadnunk a tábort, és az eszközöket, amilyenben kaptuk. Amennyiben valamilyen kárt okoz valamelyikőtök, azt a szülőknek kell megtéríteniük.
 5. Kérjük mellőzi: 
  nem szükséges a táborba zsebpénzt hozni, a háziállatot pedig kérjük otthon hagyni! Dohányozni a tábor területén tilos.
 6. Eszköz lista:
  A jelentkezést követően pontos eszközlistát küldtünk, amelyben felsoroltakat mindenképp hozzatok magatokkal.
 7. Felelősség:
  a saját holmitokért magatok feleltek, a szervezők nem vállalnak felelősséget az értékeitekért. Ha valami elvész, tönkremegy, esetleg kártérítést a szervezőknek nem áll módjukban fizetni, ezért kérünk Titeket, hogy vigyázzatok a dolgaitokra és gondoskodjatok saját értéktárgyaitok biztonságáról. (Laptop, tablett és egyéb elektornikai kütyüt kérjük, hogy mindenképpen hagyjátok otthon!)
 8. Élelmiszer:
  az étkezéseket biztosítjuk, ám ha mégis hoztok otthonról nassolni valót, kérjük, szóljatok róla érkezéskor a szervezőknek, akik névvel ellátott zacskóban félre teszik és ezt igény esetén bármikor visszaadják. A tábor időszaka alatt chips és egyéb gasztorörültségeket, valamint energiaital, cola, jegeskávé fogyasztása szigorúan tilos. Az előzetesen lejelentett ételallergiátat/ételintorarenciát figyelembe vettük. Az étkezéseket három alkalommal a étteremben bonyolítjuk le, egy alkalommal pizzázunk, egy alkalommal pedig bográcsban készült ételt fogyasztunk.
 9. Gyógyszerek:
  ha valamilyen gyógyszert szed valamelyikötők, azt a táborba érkezés napján a táborvezetőnek szükséges átadni, az orvosi javaslattal együttesen. A társaitokra való tekintettel semmiféle gyógyszert nem tarthattok magatoknál a táborozási időszak alatt.
 10. Telefonos kapcsolat:
  kérlek Benneteket, lehetőleg ne hozzatok telefont a táborba. A tábor ideje alatt kérlek Benneteket, hogy csak vészhelyzet esetén telefonáljatok a szüleiteknek. A szülők egész nap eléhetik a gyermekeket a tábor szervezőin keresztül, de kérjük Önöket is, hogy csak nagyon szükséges esetben telefonáljanak nap közben.
 11. Táborba látogatás:
  kérjük a szüleiteket, hogy a többi táborozó nyugalma érdekében csak nagyon indokolt esetben látogassanak ki a táborba. (Látogatásukat megelőzően kérjük, mindenképpen telefonon jelezzék!)
 12. Javasoljuk:
  otthon legkésőbb 21:00-tól aludjatok, mert tapsztalataink alapján sok alvásra van szükségetek, hogy egész nap élvezni tudjátok a szabadtéri mozgalmas programokat!

Érezzétek nagyon jól magatokat!
Erdő Ajándéka Erdei Iskola csapata

 

 

 

 

Share This